[Résolu] Problème avec le script autolog
#1
Bonjour,

J'ai un soucis avec le script de l'autolog. Pour faire simple il ne sauvegarde tout simplement pas les logs.
Alors est-ce que c'est moi qui est fait une erreur ? Ou pas je ne sais pas.

Voilà le script de configuration :

tcl
# autolog.tcl v1.24 (29 November 2012)
# copyright (c) 2000 by slennox <slennox@egghelp.org>
# slennox's eggdrop page - http://www.egghelp.org/
# Edited by CrazyCat <crazycat@c-p-f.org>
#
# When you want to make your bot keep a logfile for a new channel, you have
# to manually add a new 'logfile' command to the bot's config file. This
# can be a problem if your bot frequently joins new channels and you want
# to keep a log for each. This script automatically enables a logfile for
# each channel the bot joins, so that you don't need to enable it manually.
# The idea for this script came from Zsolt.
#
#
# v1.24 - Corrected some small bugs, essentially "return 0" wich made
#         stop the reinitialisation of logfiles
#         Deleted the send function
#         Added a hook on .-chan command
# v1.23 - Readded trailing backslash in $autolog_path added by myself and
#         removed by Abraham I think, because every good OS don't worrys
#         about multiple slashes in path, so logspath///#channel.log would
#         be the same as logspath//#channel.log or logspath/#channel.log
#         (try it Abraham) *g*
# v1.22 - Removed trailing backslash in $autolog_path added by strolchi.
#         Becouse if user will enter _correctly_ sendfile patch, as in
#         example provided in this script, with backslash at end, then
#         it would give in result incorrectly set path with double backslash.
#         i.e.: Logfile #3: logspath//#channel.log on #channel (log. modes
#         goes here)
# v1.21 - Corrected small omnission related with default values of variables
#         used in that script, it was done in ver. 1.12, but becouse strolchi
#         takes as a base ver. 1.11 - it was done again. (Abraham)
# v1.2  - Added start/continue of autologing after a rehash by strolchi
#       - Added support for missing trailing backslash in $autolog_path
#         by strolchi
# v1.11 - Added support for user defined directory for log-files by Abraham
# v1.1  - Added a trigger for sending log file by hd2000 (winstonlim@visto.com)
#         ScriptCorner - http://scriptcorner.cjb.net
# v1.0  - Initial release.
 
# Set the modes for new logfiles. These determine what type of things are
# logged (e.g. 'k' for kicks, bans, and mode changes). These modes are
# explained in the logfile section of eggdrop.conf.dist.
set autolog_modes "sjpk"
 
# Specify how the logfiles should be named. There are two variables you can
# use here:
#  %chan for the channel name
#  %stripchan for the channel name with leading #+&! character removed
set autolog_file "%stripchan.log"
 
# The script will create a new logfile for every channel the bot joins for
# which no logfile is already specified. If you have some channels you
# don't want the script to create a log for, specify them here in the
# format "#chan1 #chan2 #etc".
set autolog_exempt "#rencontres #dialogues"
 
# Set the next line as the path where log files should be stored
# and downloaded from
# example : set autolog_path "/home/acratus"
set autolog_path "/home/logs"
 
# Don't edit below unless you know what you're doing.
 
proc autolog_join {nick uhost hand chan} {
    if {$nick == $::botnick} {
        set stlchan [string tolower $chan]
        if {$::autolog_exempt != "" && [lsearch -exact [string tolower [split $::autolog_exempt]] $stlchan] != -1} {return 0}
        foreach curfile [logfile] {
            if {[string tolower [lindex $curfile 1]] == $stlchan} {return 0}
        }
        regsub -all -- "%chan" $::autolog_file $chan file
        regsub -all -- "%stripchan" $file [string trim $chan "#+&!"] file
        logfile $::autolog_modes $chan "$::autolog_path/$file"
    }
    return 0
}
 
proc autolog_evnt {type} {
    foreach chan [channels] {
        set stlchan [string tolower $chan]
        if {$::autolog_exempt != "" && [lsearch -exact [string tolower [split $::autolog_exempt]] $stlchan] != -1} {continue}
        foreach curfile [logfile] {
            if {[string tolower [lindex $curfile 1]] == $stlchan} {continue}
            regsub -all -- "%chan" $::autolog_file $chan file
            regsub -all -- "%stripchan" $file [string trim $chan "#+&!"] file
            logfile $::autolog_modes $chan "$::autolog_path/$file"
        }
    }
    return 0
}
 
proc autolog_remove {handle idx text} {
   set chan [string tolower [lindex [split $text] 0]]
   if {![validchan $chan]} {
      putlog "Sorry, I'm not on $chan"
      return 0
   }
   foreach curfile [logfile] {
      if {[string tolower [lindex $curfile 1]] == $chan} {
         logfile "" "" [lindex $curfile 2]
      }
   }
   channel remove $chan
   return 0
}
 
bind join - * autolog_join
bind evnt - rehash autolog_evnt
bind dcc - "-chan" autolog_remove
putlog "Loaded autolog.tcl v1.24 by slennox et al"





J'ai bien créer le repértoire logs dans home mais rien n'y est enregistré.

Merci d'avance pour votre aide.

T3nS
  Répondre
#2
Tu n'as aucune erreur en party-line ?
Le répertoire /home/logs/ existe et est autorisé en écriture pour l'eggdrop ?
L'eggdrop a bien fait un join sur les canaux après que tu aies activé le script ?
  Répondre
#3
Non je n'ai pas d'erreur en PL.
Ah je ne sais pas si le répertoire est libre d'écriture je vais vérifier ...
Le script s'active tout seul il me semble non ? Et il est bien chargé avant que le bot ne rejoigne les salons.

J'ai donné tous les droits au fichier logs qui est dans home (ce n'étais pas le cas avant, il n'y avait que le propriétaire qui avait tous les droits, les autres ne pouvait pas écrire)

Je vais tester ça comme ça. Je te tiens au courant.

Est-ce que c'est immédiat la création de logs ? Ou est-ce que c'est tous les x temps ?

-Edit-

Ok c'était bien un problème de droit et oui la création des fichiers de log est immédiate.
Merci beaucoup pour ton aide <3
  Répondre


Sujets apparemment similaires...
Sujet Auteur Réponses Affichages Dernier message
  [Bug] Problème avec le script zurl.tcl T3nS 0 242 03/08/2017, 19:40
Dernier message: T3nS
  [Résolu] Problème d'accents avec script TCL maison CC30 3 1,158 25/08/2016, 13:55
Dernier message: Alucard`68
  probleme avec mon script Nostromo1st 7 2,460 05/06/2013, 09:51
Dernier message: Nostromo1st
  Problème d'authentification avec un script Demonis 17 5,241 25/03/2013, 21:16
Dernier message: aliasangelius
  probleme avec Lea lesny 31 7,857 20/12/2012, 22:08
Dernier message: CrazyCat
  probleme avec une BL spidersms 2 2,231 19/12/2012, 22:04
Dernier message: aliasangelius
  probleme avec eva lesny 6 2,210 04/12/2010, 10:14
Dernier message: BdS
  probleme avec les uno.tcl Aymeric 8 1,904 19/01/2010, 17:23
Dernier message: frederenaud
  Problème avec un script TCL (bind mode) Lyokomaster 3 1,962 15/03/2009, 18:05
Dernier message: Merwin

Atteindre :


Utilisateur(s) parcourant ce sujet : 1 visiteur(s)